Weet u precies wie er in uw pand woont?

Als verhuurder houdt u altijd de verantwoordelijk voor de veiligheid van het pand. Maar vaak heeft u na het tekenen van een huurcontract nauwelijks persoonlijk contact meer met de huurders. Weet u precies wie er in uw pand woont? Misschien wordt de zolder onderverhuurd of zijn er andere illegale praktijken zoals een wietplantage.

Periodieke inspectie houdt verhuurder op de hoogte

Zorg dat u weet wat er gebeurt en laat uw vastgoed periodiek controleren zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Met een terugkerende inspectie borgt u uw zorgplicht en voorkomt u aansprakelijkheid bij woonfraude. Auditors van Controle Huurders checken of het pand in goede staat is en of de huurder deze gebruikt volgens de voorwaarden in de huurovereenkomst.

Zorgplicht van verhuurders

Met het uitvoeren van de periodieke controle laat een verhuurder zien zijn zorgplicht serieus te nemen. De rapportages van de auditors na controlebezoeken kunnen als bewijs dienen dat u als verhuurder alles in het werk heeft gesteld om toezicht op het pand te houden mocht u aangesproken worden op uw zorgplicht.

shutterstock_115952848
CleaHR-screening-privacy

Preventieve werking

Bijkomend voordeel van periodieke controle is dat huurders weten dat een verhuurder zijn verantwoordelijkheid serieus neemt. Met een terugkerend bezoek van auditors voelen uw huurders zich gezien.

Uitgebreide controle

Als aanvulling op standaard periodieke controle kan een verhuurder kiezen voor vaker, onregelmatiger, ad hoc of uitgebreidere controle.

Denkt u hierbij aan een controle op veiligheid en eventuele bouwkundige voorzieningen gericht op personen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Bij ongebruikelijke omstandigheden gebruiken de auditors andere middelen zoals infrarood opnamen waarop warmtebronnen te zien zijn.

Neem contact op

    Telefoonnummer:
    085 - 210 33 46

    Bedankt voor uw interesse
    Vul het formulier in om contact met ons op te nemen