Een uniek platform om (aspirant) huurders te screenen

Het screenen van toekomstige huurders verricht Controle Huurders via een online screeningplatform. Controle Huurders geeft u de mogelijkheid om via een platform via uw eigen inlog screenings aan te maken. Het aanmaken van een account kost u enkele minuten en u ontvangt als welkom 2 credits van ons kado. Voor het aanmaken van een screening vult u de naam van de kandidaat, zijn/haar e-mailadres en het mobiele telefoonnummer in. De kandidaat ontvangt hierop een uitnodiging voor de screening waarop deze zijn of haar gegevens zelf invoert. U kunt hier een account aanmaken.

 

Account aanmaken en zelf screenen

 

Screeningopties

Het screeningplatform verzorgt op dit moment de volgende controles:

 • ID check. Controleert de geldigheid van het ID-bewijs (VIS) en de identiteit door gezichtsherkenning.
 • Bankrekeningnummer controle middels een 1 eurocent betaling.
 • Inkomenscheck met 3 loonstroken, IB60 of eventueel jaarrekening (bij zakelijke huurders)
 • BKR-toetsing.
 • Kadaster-check. Onderzoekt of uw kandidaat in het bezit is van onroerend goed.
 • Kamer van Koophandel, middels een rechtstreekse koppeling met Company Info.
 • Referenties/Verhuurdersverklaring. De kandidaat geeft toestemming voor een referentiecheck bijvoorbeeld bij voormalige verhuurders. De aanvraag hiervan gaat rechtstreeks naar de referent en de ingevulde referentie wordt rechtstreeks en digitaal geüpload in de screening.
 • Eigen verklaring.
 • Bij elk onderdeel van de screening kan de kandidaat een toelichting geven die u kunt meewegen.
shutterstock_146162678
CleaHR-screening-privacy

Veilig en betrouwbaar

Het screeningsplatform is AVG-proof en maakt gebruik van beveiligde verbindingen. Aangezien een kandidaat zelf zijn of haar documenten direct upload worden deze privacy gevoelige bestanden niet via e-mailboxen of op verschillende plekken opgeslagen met risico’s op een datalek.

Screeningrapport

Nadat de kandidaat de volledige screening heeft afgerond ontvangt de verhuurder in een e-mail een link naar de screeningsrapportage. Hierin zijn alle gegevens van de kandidaat verwerkt. U dient de gegevens in dit rapport zelf te duiden.

Duiding van de screening

Wenst u verificatie van de screeninguitslag, een nader onderzoek en verklaring van de gegevens, dan kunt u kiezen voor de mogelijkheid om het aan Controle Huurders gelieerde particulier recherchebureau PSG Recherche deze rapportage nader te laten duiden.

PSG Recherche zal in dat geval het screeningsrapport doornemen en zelf een aanvullend onderzoek doen. Uit de resultaten van de screening en het aanvullend onderzoek volgt een beoordeling door één van onze specialisten. PSG Recherche checkt bijvoorbeeld open bronnen, aandachtslijsten, PEP/sancties, insolventieregister en andere toetsingsmogelijkheden. Het eindoordeel is een onderbouwd advies dat u als verhuurder kunt laten meewegen om tot een overeenkomst te komen met de kandidaat.

Neem contact op

  Telefoonnummer:
  085 - 210 33 46

  Bedankt voor uw interesse
  Vul het formulier in om contact met ons op te nemen