Een screening, oftewel achtergrondonderzoek, met CleaHR

geeft u meer zicht op de betrouwbaarheid van uw kandidaat.

Deze screening omvat verschillende onderdelen, denk bijvoorbeeld aan het

controleren van diploma’s, de werkervaring en het opvragen van referenties bij vroegere werkgevers.

U als werkgever helpt dit om risicovolle en kostbare situaties in de toekomst te voorkomen.

Screening verplicht
of gewenst

In sommige branches is personeelsscreening verplicht, zoals in de financiële sector of bijvoorbeeld de kinderopvang. Andere organisaties hebben zelf de keuze gemaakt om screening een onderdeel van het werving- en selectieproces te laten zijn om meer inzage te krijgen in de toekomstige medewerkers of huurders.

Met een achtergrondonderzoek doet u er alles aan om de risico’s te beperken. Een screening geeft aanwijzingen over ongewenst gedrag, waarna u een beargumenteerde keuze kunt maken of u met deze kandidaat verder wil.

CleaHR biedt online mogelijkheden voor verschillende soorten van screeningen. Gegarandeerd veilig, AVG-proof en professioneel. Geïnteresseerd en wilt u een presentatie van de CleaHR oplossing? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

CleaHR-screening
CleaHR-screening-privacy

Screening en privacy

Een achtergrondcheck gaat over gevoelige persoonsgegevens, daarom is screenen alleen toegestaan wanneer er een legitieme reden voor is. Ook moet de kandidaat voor- en achteraf goed worden geïnformeerd.

Het online screeningsplatform CleaHR voldoet aan de huidige AVG-eisen. Een kandidaat levert via een beveiligde verbinding zijn of haar documenten aan en kan per screeningsonderwerp opmerkingen toevoegen.

Aan het eind van de screening geeft de kandidaat toestemming om het eindrapport te delen met de opdrachtgever. Op deze wijze houdt de kandidaat de regie in eigen handen en weet exact welke persoonsgegevens gedeeld worden.

Neem contact op

    Telefoonnummer:
    085 - 210 33 47

    Bedankt voor uw interesse
    Vul het formulier in om contact met ons op te nemen